företag & grupper

Vill du hyra hela huset med övernattning och tillgång till egen möteslokal?  Vår stora sal, Polhemssalen, passar även utmärkt för andra aktiviteter som event och privata tillställningar. Våra sju rum har många bäddar och flera av dem har utsikt över dagbrottet Stora Stöten. Vi erbjuder uthyrning av hela huset under både kortare och längre perioder, möjlighet till fullutrustat kök finns. Vi kan erbjuda en rad upplevelser och aktiviteter, sommar som vinter, bland annat i samarbete med Human by Nature

Kontakta oss med dina önskemål så skräddarsyr vi den bästa lösningen för dig och ditt sällskap. Vi anpassar våra bokningsvillkor efter rådande pandemiläge.

Anna-Karin Hedberg

Byt kontor för ett dygn

Hyr hela huset ihop med kollegorna. Sitt i kontorslandskap i fina Polhemssalen, ta en lunchpromenad runt dagbrottet Stora Stöten och ät gott på restaurang Geschwornergården.

Ta en after work ovan eller under jord, basta och somna gott i våra fina rum.

Tänk framåt i en historisk miljö

Vi tillhör Falu Gruva Konferens och erbjuder även möjligheten att kombinera större mötesrum med övernattning i Konstmästargården.

Så här kan en mötesdag se ut

08.30 Ankomst till Falu Gruva Konferens. Kaffe och mingel.

09.00 Mötet börjar i Cuprum, den största av konferenslokalerna, med utsikt över Gruvmuseets lummiga innergård.

10.00 Fika, till exempel en fräsch youghurtbuffé med fruktsallad.

11.45 Lunch på Geschwornergården där lokala råvaror och mathantverk står i fokus.

12.30 Walk and talk runt dagbrottet Stora Stöten, en promenad med utsikt över Världsarvet Falun med gruvan, staden och bergsmanslandskapet.

14.30 Fika med sötsak. Plötsligt bankar det på dörren och gruvdrängen Mats kliver in för att berätta om det hårda livet i gruvan på 1600-talet.

16.00 Incheckning Polhem B&B.

18.00 Guidad tur under jord i Falu Gruva med avslutande korv och öl.

19.30 Gemensam middag i Polhemsalen.

Nästa morgon slås dörrarna upp för frukost på terrassen med utsikt över Stora Stöten.

Boka en stor grupp

Söker du den perfekta lokalen för bröllopsmiddagen, studentfesten eller helgkursen? Vi erbjuder uthyrning av vår stora sal, Polhemssalen, i kombination med övernattning i våra sju rum med många bäddar. Lokalen fungerar även utmärkt för aktiviteter som yoga, möten, event och dop.


Bord och stolar för 20 personer ingår i bokningen, möjlighet till fullt utrustat kök och rum för övernattning. Vi kan även tipsa om catering och uthyrning av extra möbler eller porslin.