Mer om boendet

Byggnaden där Polhem Bed & Breakfast ligger i dag har anor från 1700-talet. Här i huset bodde gruvans chefsingenjörer, eller konstmästare som de kallades, och en av dem var uppfinnaren Christopher Polhem. Här sitter historien i väggarna, som idag pryds av 1700-talsmönstrade tapeter.

Varför namnet Polhem B&B?

Han är en av våra mest kända uppfinnare, 1700-talssnillet Christopher Polhem, och så här i efterhand hyllas han för banbrytande idéer som revolutionerade gruvdriften i Falun.

Han kom till Falu Gruva efter det stora raset, då dagbrottet Stora Stöten bildades, och uppfinningar som det berömda hakspelet blev räddningen.

Barchaeus, Wallman och Sofia Magdalena

Våra rum är uppkallade efter konstmästare, kungligheter och andra historiska personer som besökt gruvan genom århundraden. Vi lovar att du får lära känna var och en av dem när du är på plats.


Polhem Bed & Breakfast har sju rum, fördelade mellan dubbel- och familjerum, och flera av dem har utsikt över Stora Stöten. När årstiden tillåter slår vi upp dörrarna till verandan där du kan äta frukost och spana efter berguven som häckar i dagbrottet.

hitta hit